Omron Sverige

Omron säljer medicintekniska produkter såsom blodtrycksmätare, kroppsvågar, febertermometrar och TENS. Vi hanterar marknadsföringen på den svenska marknaden, allt från hemsida och sociala medier till informations- och butiksmaterial.

Uppdrag

Webbdesign, säljmaterial, copy, sociala medier och administration

JennyDrakenlind_20210518_0060.jpg

Omrons försäljning sker endast via apotek vilket ställer krav på en genomtänkt marknadsföring för att driva trafik till apoteken.

Produkterna har sällan en central placering i butikerna och tävlar med ett flera konkurrenter på näthandeln. Att bygga förtroende för varumärket bland kunderna är avgörande.

Annonsering, content och närvaro i sociala medier är nyckeln till att nå målgruppen och engagera den. Att bemöta kunderna med respekt och omtanke är självklart.

Ökad försäljning

Under 2020 satsade Omron Sverige ordentligt på marknadsföring. Hemsidan designades om, all text SEO-anpassades, annonsering på sociala medier och Google ökade. En contentstrategi grundat på att vara informativ togs fram för hemsidan och för Facebook.

Sakta men säkert har besökare på hemsidan, följare och engagemang på Facebook och visningar på Youtube ökat. Men framför allt har försäljningen på apoteken ökat kraftigt. 

omron-sverige.se

omron_mobil_322x692px_2.jpg
Telefonskärm

Framgång på Facebook

Facebook är mer än bara en plats för annonser och länkar till vårt innehåll. Med omsorg har vi börjat kommunicera med målgruppen och svarar på deras frågor och funderingar. Med en blandning av artiklar, notiser, tävlingar, bloggposter och produktmeddelanden har vi skapat en intressant sida som engagerar.

Flera case